Este firesc ca orice antreprenor sa isi doreasca sa economiseasca cat mai multe resurse, mai ales atunci cand vine vorba de cele financiare. Dar adesea se intampla ca aceste economii sa conduca la rezultate dezastruoase care in final iti pot compromite business-ul. Indicat este sa investesti inteligent la inceput, ca mai apoi afacerea ta sa se poata bucura de o perioada sigura.
Pentru a veni in ajutorul antreprenorilor la inceput de drum si nu numai, ti-am pregatit in acest articol cateva erori de evitat in afaceri!
Incercarea antreprenorului de a fi “multifunctional”
Se spune despre cei mai multi afaceristi ca isi deschid business-urile din pasiune. Asta explica si incercarea lor de a se descurca singuri in orice situatie, chiar si in privinta serviciilor de contabilitate sau a activitatilor diferite de specificul afacerii.
Bineinteles ca nu trebuie sa renunti la niciuna dintre sarcinile care ajuta la buna functionare a activitatii. Insa, este bine de stiut ca daca vrei sa fie totul perfect, ai nevoie de timp. Si cum timpul este o resursa din ce in ce mai pretioasa, va trebui sa renunti la cel liber petrecut alaturi de familie si prieteni si sa il aloci business-ului tau. Ceea ce nu este tocmai placut!
Costuri minime, calitate scazuta
Asa cum precizam mai sus, majoritatea afaceristilor are tendinta de a alege varianta cea mai avantajoasa atunci cand vine vorba de bani. Dar asta ii poate costa mult pe viitor. Indicat este sa fii prudent si sa te gandesti de doua ori inainte de a lua o decizie. Asta nu inseamna ca trebuie sa devii cheltuitor, ci doar cumpatat.
Calitatea este cea care conteaza si care nu trebuie ignorata. De exemplu, daca alegi sa colaborezi cu un expert contabil care are cele mai ieftine tarife, exista o probabilitate foarte mare ca pe viitor sa platesti dublu pentru aceasta greseala. In final, aceasta este consecinta solutiilor ieftine si de slaba calitate.
Tratarea cu superficialitate a operatiunilor contabile
Daca vei trata cu superficialitate operatiunile contabile, nu vei avea decat de pierdut. Secretul consta in acordarea de atentie aspectelor care contribuie la buna functionare a afacerii, precum inregistrarile din contabilitate. Totul trebuie realizat ca la carte si centralizat, de la cele mai mici tranzactii si pana la cele mai esentiale.
Indiferent de dimensiunea companiei, aceste operatiuni nu trebuie neglijate. Pentru a te asigura de corectitudinea acestora, nu iti ramane decat sa apelezi la un expert contabil acrediat, cu multa experienta in domeniu.
Cum te poate ajuta un expert contabil
- Reduce din sarcinile indeplinite de tine pana in prezent si se dedica dezvoltarii afacerii tale;
- Exepertul contabil poate fi partenerul ideal pentru imbunatatirea afacerii si pentru acordarea de ajutor in diferite situatii;
- Este in masura sa iti dea cele mai bune sfaturi in materie de contabilitate, mai ales atunci cand este autorizat CECCAR.
Prin urmare, pentru a nu te confrunta cu probleme majore de-a lungul desfasurarii activitatilor ce au legatura cu business-ul tau, alege sa colaborezi cu un expert contabil experimentat si acreditat. La el gasesti raspunsuri si solutii personalizate care te vor ajuta sa-ti duci afacerea pe drumul cel bun.